Mikä kuka Valkemisti?

Valkemisti on lukiokemian tieto- ja aineistopankki, jonka tavoitteena on jalostaa seuraajansa pääsykoemenestyjiksi yhdessä lukuvuodessa. Sivuston teksteissä ja tehtävissä valmentaja-kemisti Teemu Arppe yhdistää Fe:n lujan asiantuntemuksensa ja Si:n kovan kokemuksensa Au:n arvoisiin muistisääntöihin.

Teemu Arppe tarkastelee laboratoriossa kylmäsormea, johon on jäädytetty kloorisyaania.
Teemu Arppe (37 °C) ja kloorisyaani (−196 °C). Kuva: Veikko Somerpuro.

Teemu ei ole semisti kemisti kuten useimmat lukiokemian opettajat, vaan hän on suorittanut Helsingin yliopistossa kemistin tutkinnon. Yliopistossa hän opiskeli myös tarjolla olleet kemian opetuksen kurssit ja aineenopettajan pätevyyden sekä piti paitsi fysikaalisen kemian kursseista myös kursseja. Teemu tutki jokusen vuoden jalokaasujen kemiaa, ja niistä vuosista syntyi kolmen uuden molekyylin lisäksi kiertoajelu aidoille tapahtumapaikoille. Yliopistokemiaura päättyi silti graduun, josta hän sai kaksi opintopistettä sivua kohden ja eximian.

Eximialla alkoi 2013 lukiokemiaura valmennuskurssiopettajana, ja viime vuosina mukaan ovat tulleet HEO-kansanopisto ja Helsingin kesälukio. Lukiolaisena Teemu kolusi kahdet kemian olympialaiset ja toi kotiin yhden hopeamitalin.

Teemu harrastaa sienestystä, kuvataiteen kuluttamista ja Ylen venäjänkielisten uutisten katselua. Yöt/öitä hän viettää tehden Onni Tonkijana yötöitä.

Lisää Teemusta ja Onnista voi lukea Kemia-lehdessä 6/2020 julkaistusta jutusta.

Ota kantaa